Agenda

Hier worden de evenementen weergegeven van zowel de PEP (Platform Enneagram Professionals) alsook de ESN (Enneagram Stichting Nederland).

– 20 maart 2021 | ESN | Instinctvarianten/Subtypen (verplaatst van 10 oktober 2020)

Op zaterdag 21 maart 2021 is de 2e ESN-voorjaarsdag met een bijzonder gast uit België: Sandra De Clercq. Zij zal met ons een dag invullen rond de Instinctvarianten/Subtypen met o.m. een panel.

Op de website van de Enneagramschool vertelt ze onder meer over zichzelf: “Mijn keuze voor Licentiate in de Psychologie gaf destijds al aan hoe gepassioneerd ik ben door persoonlijke groei en ‘mensen begrijpen’. Na een loopbaan als Human Resources Manager, Consultant en Coach ontdekte ik in 2005 het Enneagram. Sindsdien volgde ik opleidingen bij o.a. Don Riso, Russ Hudson en Helen Palmer. Het Enneagram is mijn passie en biedt me dagelijks een handleiding voor verdere ontwikkeling van anderen en mezelf. Al mijn professionele activiteiten draaien sinds 2006 rond het Enneagram en verschillende coaching technieken. Het Enneagram heeft me immers doen inzien dat elk type een andere aanpak vergt. Ik heb twee boeken geschreven: De kracht van het Enneagram (September 2018) en Begrijp me dan toch! (September 2019).”

Geïnteresseerd om deze dag mee te maken? Bestel je ticket hier.

– 6 november 2020 | PEP | Het Enneagram in de Verhalende Traditie

Tegenwoordig zijn er veel scholen die het Enneagram onderwijzen. Zo was het uiteraard niet altijd. De oudste school in het Westen is de beweging van De Vierde Weg van Gurdjieff. In deze school stond vooral het transformatieve werk centraal op weg naar zelfrealisatie. De oudste school in Amerika is de “Seekers After Truth”-beweging van Claudio Naranjo. Als psychiater en eerste uurs Gestallt-therapeut legde hij de grondslag voor de psychologische invulling van wat wij nu kennen als de negen enneagramtypen. Lees meer…