ESN-voorjaarsdag 30 maart 2019 – “Return to the land of your soul”

Je bent van harte uitgenodigd.

Na een jaar van ‘Vieren’ met elkaar in het jubileumjaar 2018, staat 2019 in het teken van een jaar ‘Werken’ met elkaar!

Op deze ESN dag gaan we als deelnemers concreet aan het werk.  We ‘bestuderen’ deze dag onze fixatie,  ons innerlijk werk én ons spiritueel verlangen.  Voor deze 3-slag is er een korte inleiding per ‘onderdeel’ waarna we aan de hand van ons eigen verhaal er in een kleine groep mee aan het werk gaan.   “ESN-voorjaarsdag 30 maart 2019 – “Return to the land of your soul”” verder lezen

Bestel het ESN jubileum boekje ’15 jaar sterk in de verhalende traditie’

Bestel het ESN jubileum boekje door een mail te sturen naar info@enneagramstichting.nl o.v.v. het gewenste aantal exemplaren en uw/je verzendadres. Mocht het om 1 exemplaar gaan dan kun je direct 3,32 euro overmaken op bankrekeningnummer ESN te Driebergen: NL18INGB0009552159 o.v.v. jubileum boekje. Wenst u meerdere exemplaren dan komen we via de mail bij u terug over de totaal-verzendkosten.

15 jaar sterk in de verhalende traditie
samengesteld door Chris Stroo, Hendrik Jan Dekker, Irene Verhoef.

Ter ere van het jubileum van de ESN, is een uniek boekwerk samengesteld waar met 15 verschillende auteurs enthousiast aan gewerkt is. 15 auteurs die lang- of kortdurend, ‘vroeger’ en nu, samen de ESN mede vorm hebben gegeven. Unieke mensen die zich herkennen in gelijkende patronen van het enneagram. Dat is voor ons de kern van de verhalende traditie: ‘Hoe kom JIJ in het verhaal van het enneagram voor?’ Hierbij luisteren we graag naar jouw persoonlijke vertaling van je patroon, je subtype, je passie. Vertel en deel het met ons, met je eigen woorden, je eigen ervaringen en je eigen metaforen. Zodat het theoretische enneagrammodel met omschrijvingen in patronen wordt gevuld en ingekleurd met echte mensen en hun verhaal.

 

Terugkijken naar ESN-dag 22 september 2018

Thema van deze ESN-dag was: ‘Feestelijke viering 15-jarig bestaan’

Na een warm welkom door Corry Wattez was het woord aan Hannah Nathans. Met het lied “Return to the land of your soul” zette rabbijn Hannah Nathans, als een van de oprichters van de ESN, op onze jubileumdag de toon. Haar impressie van de Levensboom was doorspekt met de zo kenmerkende humor en levenswijsheid  van Jiddische verhalen. Het Joodse Talmoed-onderricht gaat, naast praktische zorg voor de naaste, ook over ‘Verborgen Wijsheid’. Werken aan Hoger bewustzijn vraagt als eerste gezond verstand en het doen van je eigen psychologische huiswerk, alvorens een verdieping aan te gaan met het Transcendente/Spirituele Werk. Zo gelijkend op het pad van het Enneagram. Hannah nam ons ook mee door 9 spirituele valkuilen waarna wij d.m.v. een repeterende vraag hiermee konden oefenen. Het gegeven dat binnen de Joodse traditie men onderling blijft discussiëren en verhalen ‘wat de bedoeling van de tekst zou kunnen zijn’ meer dan wat het IS, kan je zomaar doortrekken naar de verhalende traditie waar wij als ESN zo graag mee werken. Het verhaal is nooit af! Hannah samenvatten is lastig, haar meemaken is een beleving! “Terugkijken naar ESN-dag 22 september 2018” verder lezen

Terugkijken naar ESN-dag 23 september 2017

Thema van deze ESN-dag was: “Verhalen van zielsverbinding”

2017 is het ESN-jaar van Verhalen en op deze dag stond de zielsverbinding centraal. Renske van Berkel nam ons op haar open en warme wijze mee op het pad naar de ziel. Wat betekent ‘ziel’? We weten allemaal wat we bedoelen, maar hebben nooit een antwoord op de vraag, wat die ziel echt is. Toch komt het in onze woorden vaak voor: ‘met hart en ziel’, ‘zielenpijn’, ‘op je ziel getrapt’ en ‘zielsverwanten’.

“Terugkijken naar ESN-dag 23 september 2017” verder lezen