Enneagramprofessionals ESN

Enneagram professionals hebben een speciale training gevolgd om zich gecertificeerd Enneagram Coach of Trainer te kunnen noemen. Deze professionals zijn beschikbaar:

  • voor een type interview
  • om je te coachen in je persoonlijke ontwikkeling op basis van de modellen van het enneagram.

Een Type Interview is een persoonlijk consult met een enneagram professional, om jou te helpen ontdekken welk enneagramtype jij mogelijk dominant hebt. 


Klik op de naam en er volgen meer details over de Enneagram professional inclusief website & email informatie.

Enneagram Professionals ESN

Professionals

Gesponsord door

Dr. Jane Coerts (Stream)

 Stream - Leven en werken met passie

 Stationsstraat 6D, 1391 GN Abcoude

  Tel: 06-1554 7221

  E-mail : info@streamsite.nl
  Internet: www.streamsite.nl

Opleidingen:
Helen Palmer & David Daniels (Enneagram Professional Training Program: C.E.T.) Russ Hudson (Enneagram Relationships workshop & Psychic Structures workshop)

Werkwijze:
Ik gebruik het enneagram als begeleidingsinstrument bij individuele - en teamcoaching. Op verzoek organiseer ik enneagramtrainingen: Introductie -, basis - en vervolgworkshops (minimaal aantal deelnemers: 8) of panelavonden. Ik gebruik het enneagram graag in combinatie met constellaties (Systemisch Werk) om zicht te krijgen op de volgende stap op het ontwikkelpad of eventuele blokkades op het ontwikkelpad.

Magda Visser

 Magda Visser (Zelfontwikkelaar)

 Oranje Nassaulaan 23,

 4101 JR Culemborg

 Tel. 06 -23 83 22 93

 e-mail: info@zelfontwikkelaar.nu

 website: www.zelfontwikkelaar.nu

Opleiding:
Sinds 2011 Gecertificeerd Enneagram Coach en Counselor (Enneagram Nederland). Daarnaast heb ik verschillende opleidingen voor Systemisch werken afgerond, waarvan de laatste in 2015.

Werkwijze:
Als coach voor Young Professionals begeleid ik vanuit mijn coachpraktijk twintigers en dertigers in de zoektocht naar zichzelf. De grote vragen onder alle keuzestress blijken steeds weer: ‘Wie ben ik nou eigenlijk echt?’ en ‘Wat wil ik met mijn leven?’ Het enneagram is hierbij een uiterst behulpzaam instrument. Door snel en effectief inzicht te krijgen in zichzelf kunnen zij vanuit hun kern hun ambities op een gezonde manier waarmaken.

Moniek Wolters

 

Moniek Wolters

 Den Haag

 Website:  www.capilla.nl

Tel nr:       06-22900758

Mail:          info@capilla.nl

Gecertificeerd Enneagram trainer (EPTP Enneagram Nederland), Training spiritual awareness bij Helen Palmer.

Werkwijze: 
Ik gebruik de bril van het Enneagram in het coachen van individuen en teams. Deze bril is enorm waardevol voor het leveren van maatwerk. Ik pas het Enneagram toe in combinatie met andere methoden, met name voice dialogue en systemisch en biografisch werken. Op verzoek verzorg ik Enneagram workshops en begeleid ik panelbijeenkomsten.

Corry Wattez (De Werkplaats ATM)

Oranjelaan 50 
3971 HH Driebergen
tel. 0343 – 515249
email : corry.wattez@solcon.nl

Opleiding:
EPTP certificering Internationaal, Enneagram-training Jezuïeten Amsterdam, Panel-opleiding Michael Welsby Hilversum, Coaching-traject v. Hannah Nathans.

Werkwijze:
Mijn werk als Enneagram-trainer en Motivatie-coach speelt zich zowel betaald als onbetaald af binnen diverse terreinen. Teambuilding, persoonlijke coaching, relatie-ontwikkeling, gespreksgroepen, en natuurlijk interviews en panels. Ik ervaar het als een voorrecht om anderen te leren en door hen er zelf weer wijsheid bij te ontvangen. De verhalende traditie is mij op het lijf geschreven. Een theoretisch model zonder de aardse praktijk-van-elke-dag werkt voor mij als buik-type niet echt. De vraag : “Vertel eens…” is de kern van dit alles, benieuwd, niet-veroordelend met unieke en bewuste aandacht present zijn. Ik heb eens verwoord dat het mijn visie is om, het Enneagram bij mensen op de keukentafel ‘te leggen’. De ESN is voor mij DE plek daarvoor. Samen met anderen( innerlijk) gevoed worden om het leven vorm te kunnen geven.

Josien van Iersel


  Josien van Iersel

  Ede

  Bedrijf: Elnynjo

  www.zenneagram.nl

  e-mail: jovanie@settembre.nl

 

Opleidingen: Ben opgeleid bij ‘Institute of Spiritual Leadership’ in Chicago (USA) (o.a. enneagram, Jung, psychosynthese, droomwerk, focussen, lichaamswerk, geestelijke begeleiding). Ben gecertificeerd trainer/coach via trainers opleiding ‘met hart en ziel’ en bevoegd enneagramtrainer via Enneagram Nederland. Volg momenteel driejarige boeddhistische meditatie training bij Jan Geurtz

Werkwijze: Ik werk als (Enneagram)trainer/coach/ procesbegeleider voor teams/ gemeenschappen / persoonlijke ontwikkeling en trainer . Mijn motto is “Het leven is bewegen”. Het laatste jaar is Elnynjo bezig met de ontwikkeling van Zenneagram; meditatie als fundering bij persoonlijke ontwikkeling via het enneagram.

Voor mij is het enneagram een concreet en geaard model dat via psychologische kennis een ingang biedt om iets te verstaan van de spirituele weg van de mens. In dit proces komen verschillende manieren van mijn werken met mensen samen. Vooral de boeddhistische levensvisie werkt voor mij door in het enneagram; via inzicht in onze specifieke gehechtheden kunnen wij de ballon van illusie doorprikken en ons gaan verhouden met onze essentie. We gaan bewegen van overleven naar leven en dat schenkt ons levensvreugde.

Jan Ferenc Sabaroedin

  Prinsestraat 1

  7513 AM Enschede

  telefoon: 053 - 4333552

  email:    sabaroedin@desingeladvocaten.nl

  bedrijf:   De Singel Advocaten & relatie mediation

  website :  relatie counseling

  Opleidingen: NMI-gecertificeerd en lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars; gecertificeerd enneagramcoach (EPTP Enneagram Nederland)

Werkwijze:  De afgelopen vijftien jaar heb ik als scheidingsmediator ruim 200 stellen in mijn praktijk begeleid, nadat zij de beslissing hadden genomen niet meer met elkaar verder te gaan. In de begeleiding constateerde ik dat bij het merendeel van de echtscheidingen sprake was van diepe teleurstelling, onbegrip, onmacht, frustratie en boosheid. Als mensen er middenin zitten, kunnen ze de werkelijkheid vaak niet meer helder zien. Ze zien alleen hun eigen werkelijkheid en zijn die van de ander uit het oog verloren. Vaak heb ik mij afgevraagd hoe de toekomst van deze mensen zou zijn geweest, indien ze in staat waren geweest elkaar (weer) beter te begrijpen.

Chris Elzinga (Meanders)

  Koppestokstraat 63

  2014 AN  Haarlem

  telefoon: 023-5247542

  mobiel:   06-15474998

  email:     info@meanders.nl

  bedrijf:   Bureau Meanders - begeleiding innerlijke transformatie        www.meanders.nl

Opleidingen:
Met het enneagram ben ik voor het eerst in aanraking gekomen via cursussen op La Verna te Amsterdam (www.laverna.nl). Sindsdien heb ik veel kennis opgedaan over het enneagram als model voor spirituele transformatie, m.n. binnen de Ridhwan-school van Almaas, waar ik sinds 2001 lid van ben. Verder heb ik o.a. de opleiding 'enneatype-interviews' gevolgd bij Michael Welsby.

Werkwijze:
ik geef m.n. cursussen over de spirituele dimensie van het enneagram, en workshops over het enneagram en de kindziel, het ego-ideaal en superego. Deze zijn op de eigen site en op die van La Verna te vinden. Verder ben ik begeleider van de serie enneagram-retraites over Persoonlijk Meesterschap, van Enneagram Nederland.

Ciska Roth-Baljeu (Colormix)

  Rode Beemden 4

  5607 AX Helmond

   tel : 064-1523125

   e-mail : info@colormix.nl

   internet: www.colormix.nl

 

Opleidingen:
CET: Certified Enneagram Teacher, EPTP (Enneagram Professional Training Program) bij Helen Palmer  Beroepsopleiding tot Coach Practitioner (ALBA academie) 

Werkwijze:
Ik pas het enneagram toe in coaching, in mijn werk als verpleegkundige in de terminale thuiszorg en in mijn persoonlijk leven. In coaching gebruik ik voornamelijk het enneagram. Ook in combinatie met NLP, systemisch werken, de Kernkwadranten van Offman en kleur & styling consultancy. In mijn werk als verpleegkundige brengt het enneagram bewustwording van de automatische patronen en stresspunten van de client. 

Als image consultant zie ik uiterlijke representatie / kleur / styling als terrein van bewustwording van type-patronen, als body-work. Ik hou dan letterlijk een spiegel voor.

Anja Borgman-Heidemann ( Ad Fontes )

 Beursstraat 3

 7551 HP  Hengelo

 telefoon:            074-2593336

 mobiel:              06-15622547

 email:        info@fontes.nl

 bedrijf: Ad Fontes Loopbaaninspiratie     www.fontes.nl

Anja  Borgman is coach, loopbaanprofessional CMI-C en trainer. Anja geeft introductietrainingen Enneagram, zij neemt enneagramtype-interviews af bij cliënten en coacht hen met behulp van de verkregen inzichten hun doelen te verwezenlijken. Daarnaast geeft zij Enneavisie, een verdiepte vorm van intervisie, geeft trainingen in natuurlijk leiderschap en zorgt voor maatopdrachten binnen “Enneagram in business”. De rode draad die door haar eigen loopbaan loopt, is het mensen inspireren en ondersteunen in  het gehoor geven aan het wezenlijke van hun verlangens.  Wat motiveert mensen  en hoe geven zij zin aan het leven en werk  zijn thema`s die haar bezighouden. 

Anja heeft een o.a. een Quasar bij A.H. Almaas gevolgd, is door Marinus Knoope opgeleid tot creatiecoach, volgde de opleiding tot loopbaanadviseur bij Adriaan Hoogendijk, studeerde MO pedagogiek aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.  In 2008 deed zij de EPTP bij Enneagram Nederland, gevolgd door  de opleiding Professioneel Meesterschap. Daarna is zij in 2011 gecertificeerd als Enneagram Teacher (CET). Anja is tevens als trainer verbonden aan Enneagram Nederland. 

Frank Post (Post & Partners)

  Zandheide 8

  6596 BS Milsbeek

  telefoon:            0485-515608

  mobiel:              0653-191625

  emailadres:        fpost@post-partners.com

  bedrijf: Post & Partners BV      www.post-partners.com

Opleidingen:  
Frank studeerde in de avonduren Pedagogiek en Andragologie. In 1988 voltooide zijn doctoraalstudie (uitgebreide vorm) aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Voordat hij in 1992 Post & Partners B.V. startte werkte hij 18 jaar in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland, bij bedrijven als Amev, Xerox, NCR en GITP International. Hij behaalde licenties voor Transactionele Analyse, Interactive Skills (Brunel University-UK), Meyers Briggs Type Indicator en het Enneagram (Helen Palmer-USA). In 2003 studeerde hij Neuro Linquistic Programming aan het IEP in Nijmegen. Verder nam hij deel aan programma's inzake de Socratische methode, het systemisch werk van Bert Hellinger en Lichaamswerk.

Werkwijze:        
Begin 2006 verscheen zijn boek Typisch Opvoeden, Het Enneagram voor ouders en kinderen dat inmiddels in de 2e druk is.

Cecile Collaris

 
  
Zonnebos 10

  5263 EX  Vught

  telefoon:  0610944807

  email:    cecile@soulide.nl

  internet : soulide.info 

Opleidingen: Cecile heeft de Nederlandse Opleiding tot Enneagramcoach gevolgd met daarnaast intensieve coachopleidingen op basis van Transactionele Analyse, Systemisch werk, Lichaamswerk, Imaginatie, Jungiaanse psychologie en Boeddhistische psychologie.
 
Werkwijze: Als coach en trainer begeleidt Cecile mensen die een antwoord zoeken op tegenslag door ziekte, verlies, trauma of veranderingen in organisaties. Voor professionals die met mensen werken is de eigen persoonlijkheid bepalend voor succes en plezier in werk. Het Enneagram legt gemakkelijk en met respect patronen en onderliggende drijfveren bloot en laat mogelijkheden zien voor groei. In het programma ‘Van werkstress naar werkplezier’ geeft Cecile inzicht in stressfactoren en groeimogelijkheden op basis van het Enneagram en de ODC drijfverentest.

Vick Nieuwenhuis

 Zelfkennislab 't Ven

 Anjelierstraat 14

 8012 CR Zwolle

 Tel.nr. 087--8749455

 Emailadres: vick@zelfkennislab.nl

 website :  www.zelfkennislab.nl  

Opleiding: 
De opleidingen agogisch werk en inrichtingswerk brachten me in 6 jaar tijd onder meer kennis en kunde van een breed scala aan coachtools. Sinds mei 2011 ben ik gecertificeerd als enneagram trainer (CET) en procescoach & counselor (EPC) in de verhalende traditie van Helen Palmer en David Daniels, Enneagram Worldwide.

Werkwijze:
Bij Zelfkennislab 't Ven kunt u terecht voor diverse trainingen of counseling. In-company training in het kader van teambuilding behoort tevens tot de mogelijkheden. Daarnaast ben ik werkzaam als trainer (o.a. van de opleiding voor EnneaProcesCoach) en supervisor van Enneagram Nederland. Ik werk eclectisch zowel met enneagramwijsheid als met andere methoden en modellen. Specifiek in mijn werk zijn de 9 samengestelde moodboards van de enneagramtypen. Ik kreeg verzoeken om deze ontwerpen te verkopen ten behoeve van zelfreflectie tijdens training en coaching. Dus hebben we ze laten drukken voor geïnteresseerden.
Al deze werkzaamheden passend binnen het motto; groei door verdieping!

Hannah Nathans

Bedrijf: HaMakor Centrum voor Joodse Spiritualiteit

emailadres:  
     info@hamakor.nl

internetsite:
    www.hamakor.nl

 Opleiding: Gecertificeerd door de Trifold School van Helen Palmer

Werkwijze:
Ik gebruik het enneagram bij spirituele begeleiding, ook in combinatie met kabbalah, en bij persoonsontwikkeling en transformatie..